ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dimarts, 14 de març del 2023

De 10.45 h a 18.00 h

Gratuït

En aquesta jornada es mostraran els resultats obtinguts en el marc del projecte DigiTVC (Digitalització de la cadena de valor tèxtil), que han de permetre millorar la competitivitat de les empreses del sector tèxtil i de la confecció a la regió de SUDOE mitjançant la digitalització dels seus processos de producció.

Durant la sessió, de matí i tarda, s’explicaran els temes següents:

  • El protocol de digitalització o Llibreblanc de la digitalització per a la indústria tèxtil i la confecció que s’ha realitzat.
  • L’ecosistema que s’ha creat per incentivar la digitalització del sector tèxtil en el qual hi ha empreses del sector tèxtil i empreses proveïdores de solucions tecnològiques 4.0.
  • Els experts en digitalització de l'espai SUDOE que han estat
    formats en el protocol de digitalització i que poden acompanyar  les empreses a crear la seva pròpia estratègia de
    digitalització.
  • Els 3 projectes pilots de França, Portugal i Espanya que han provat i validat el procés de digitalització de la cadena de valor tèxtil

El projecte DigiTVC (Digitalització de la cadena de valor tèxtil) és un projecte europeu finançat en el marc del programa INTERREG que ha abordat el repte de la digitalització de les pimes del sector tèxtil de l’espai Sudoe (Espanya, França i Portugal). El projecte ha desenvolupat metodologies i eines que permeten a les pimes tenir un ràpid accés a noves solucions de digitalització per tal d’aportar un valor afegit diferencial, recuperar la competitivitat perduda i abordar amb èxit els principals reptes del sector: més rapidesa i flexibilitat, noves demandes del mercat, productes i serveis personalitzats, major traçabilitat, especialització i fàbriques més eficients, productives i connectades.

Com a entitats catalanes hi participen com a sòcia l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) i la Confederació de la Indústria Tèxtil (TEXFOR) com a líder del projecte, conjuntament amb: La Asociación de Investigación de la Industria Textil (AITEX), El Centro Tecnològico das Industrias Têxtil e do Vestuário de Portugal (CITEVE), El Municipio de Vilanova de Famalicâo (Portugal), La Union des Industries textiles Sud (França) i L’Institut Catholique d’Arts et Métiers (ICAM, França).

Innovació, tecnologia i R+D
Indústria 4.0 i tecnologies del futur
/ Tèxtil i moda

Explicar el projecte DIGITVC i mostrar-ne els resultats.

Una empresa del sector tèxtil o una empresa proveïdora de solucions tecnològiques

La sessió del matí es farà en català i la de la tarda serà en anglès.

Col·labora

Més informació


Pg. de Sant Joan, 108
08037 Barcelona