ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 25 d'abril del 2023

De 09.30 h a 11.00 h

Gratuït

La lògica predominant de les cadenes de valor ha estat, fins ara, la reducció de costos. La pandèmia i el conflicte a Ucraïna han posat en evidència l'alta dependència d’Amèrica Llatina del proveïment extern, en general, i de productes estratègics com ara medicaments, dispositius mèdics i fertilitzants, en particular. S’ha fet evident la necessitat d’avançar en la integració regional, per assolir més autonomia en sectors estratègics. Vols conèixer amb més detall com ho estan enfocant tres de les economies més fortes de la regió?

En aquesta sessió híbrida, moderada per Pelayo Corella, comptarem amb els directors de les Oficines Exteriors de Catalunya a Mèxic, Brasil i Bogotà per parlar de com el repte de la relocalització està afectant la zona i quines oportunitats i riscos representa per a les empreses catalanes.

Tractarem temes com:

  • Quins productes proveeixen aquests països al món.
  • La concentració de les seves importacions en productes essencials o estratègics.
  • El rol de la Xina com a principal soci comercial en detriment dels Estats Units.
  • Com afecta la reconfiguració de les cadenes de valor a Latam i quines oportunitats i riscos representa per les empreses catalanes.
  • Mercosur i altres FTAs per integració comercial.

No t'ho perdis!

Aquesta sessió està inclosa dins del programa dels International Business Days - Focus Amèrica d’ACCIÓ, que tindran lloc del 24 al 28 d'abril. A través de sessions i entrevistes amb experts, els International Business Days són una oportunitat perquè aprofundeixis en el coneixement dels mercats d’arreu del món i estudiïs la possibilitat d’introduir-hi el teu negoci.

Internacionalització
Tots els sectors

Explicar com el repte de la relocalització està afectant la zona i quines oportunitats i riscos representa per a les empreses catalanes.

Una empresa catalana interessada a vendre a l'Amèrica Llatina.

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Organitza

Més informació



 (Pg. de Pujades, 1, 08003 Barcelona)