ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 4 de maig del 2023

De 11.30 h a 13.00 h

Gratuït

Connecta't a aquesta sessió per conèixer algunes particularitats de com incorporar la llei del canvi climàtic a les convocatòries d’ajut per a projectes d’R+D, per la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d'R+D Green en l'àmbit del canvi climàtic.

Els Nuclis d'R+D Green són una oportunitat per desenvolupar nous projectes de recerca i desenvolupament relacionats amb els residus amb l’objectiu d’iniciar nous processos a l’empresa o millorar els existents a partir d’innovacions tecnològiques. 

Projectes objecte de la convocatòria:

  • Activitats d'R+D que generin productes, processos o serveis que estiguin alineats amb la reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle: desenvolupament de materials sostenibles, les energies renovables, la mobilitat sostenible.
  • Adaptació als impactes del canvi climàtic i la reducció de la vulnerabilitat dels sistemes naturals i socioeconòmics: eficiència en l’ús de l’aigua, el sòl, l’energia, la millora en la biodiversitat o la contribució a la resiliència del territori.

Els ajuts es dirigeixen a empreses de forma individual o en cooperació amb altres empreses locals, socis internacionals o amb agents acreditats TECNIO. 

Connecta't en aquesta sessió i descobreix-ne tots els detalls!

 

Aquesta sessió forma part del programa ProACCIÓ Green d'impuls a la innovació empresarial per combatre el canvi climàtic i avançar cap a la circularitat, i es duu a terme en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i el Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya. També forma part del programa Nuclis d'R+D empresarial en Economia circular, àmbit dels residus, d'ajuts a projectes de recerca industrial i desenvolupament experimental.

Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Energia i recursos

Conèixer algunes particularitats de com incorporar la llei del canvi climàtic a convocatòries d’ajut per a projectes d’R+D, per la nova convocatòria d’ajuts Nuclis d'R+D Green: àmbit canvi climàtic.

Una empresa o entitat del sistema RDI.

11.30 h

Benvinguda

Maite Ardèvol, líder d’equip d’Economia Circular d’ACCIÓ

11.40 h

Com incorporar la llei del canvi climàtic a convocatòries d’ajut per a projectes d’R+D

Adaptació al canvi climàtic: Gabriel Borràs, responsable d’Àrea d’Adaptació de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic Mitigació al canvi climàtic

Mitigació al canvi climàtic: Elena Blanco, tècnica de l’Àrea de Mitigació de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic

12.20 h

Aspectes rellevants de la nova convocatòria de Nuclis d’R+D Green

Sandra Colom, líder d’equip de Recursos per l'R+D i la Innovació d’ACCIÓ

12.40 h

Torn obert de preguntes

13.00 h

Fi de la sessió

Més informació