ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimecres, 13 de setembre del 2023

De 09.00 h a 14.00 h

Gratuït

 

Descobreix el potencial del sector de l'automoció i la mobilitat a Catalunya.

Malgrat que la cultura de protecció encara no és un punt fort a Europa, el mercat espanyol ens ofereix oportunitats. Al llarg del 2021, només es van registrar 177 patents relacionades amb aquest sector a Espanya, amb una major concentració a Catalunya. Aquesta regió destaca pel seu paper essencial en la indústria de l'automoció i la mobilitat, aportant un considerable impacte al PIB tant de Catalunya com d'Espanya.

El sector de l'automoció té una contribució molt rellevant per a l'economia catalana, situant-se com el segon sector industrial més important després del sector alimentari. Amb una facturació que representa el 8,66% del Valor Afegit Brut (VAB), el sector de l'automoció exerceix un impacte significatiu en l'economia catalana.

La inversió que realitza el sector de l'automoció en Recerca i Desenvolupament (R+D) no es correspon amb l'èxit que aconsegueix en la seva explotació. Per aquest motiu, l'objectiu d'aquesta sessió és doble:

  • Donar a conèixer la situació actual i les perspectives del sector, així com explorar la relació existent entre la Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I) i la propietat industrial.
  • Adquirir un coneixement més profund sobre les perspectives del sector de l'automoció i el camp de la mobilitat enfront dels nous paradigmes empresarials i socials. S'utilitzarà la Propietat Industrial i Intel·lectual com a mitjà per assegurar una part de la sobirania tecnològica d'Europa en aquest sector en concret.

Aquesta sessió busca ser un element impactant per a visualitzar el sector des de la seva vessant més innovadora, explorant la recerca aplicada a les noves tecnologies i la manera d'implantar-les amb èxit al mercat, amb un enfocament especial en la propietat i la protecció dels desenvolupaments tecnològics més avançats. La Propietat Industrial actua com a nexe que connecta els àmbits tècnic i estratègic de les empreses, essent un requisit essencial per a posicionar-se al mercat, ser un referent i obtenir un avantatge competitiu significatiu.

No t'ho perdis!

Aquest acte tindrà lloc en el marc del FISITA World Congress 2023.

Innovació, tecnologia i R+D
Altres indústries del transport
/ Automoció, moto i mobilitat lleugera / Electrònica i electricitat / Indústria 4.0 i tecnologies del futur / Logística, e-commerce i distribució / Smart Cities / TIC i transformació digital

Proporcionar als assistents una visió actualitzada del sector i destacar 3-4 aspectes clau per a la reflexió, que els permetin veure la innovació en el seu sector des d'una nova perspectiva.

Una empresa innovadora de l’àmbit de la mobilitat o del sector d’automoció amb un procés d'R+D+I consolidat en el seu dia a dia.

Consulta el programa a la documentació relacionada d'aquesta pàgina.

Sessió dirigida exclusivament a empreses de l’àmbit de la mobilitat o del sector d’automoció.

La sessió combinarà l'ús de les llengües catalana i castellana.

Més informació


Passeig Taulat 278
Sala Sagrada Familia
08019 Barcelona