ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

divendres, 22 de setembre del 2023

De 12.00 h a 13.30 h

Gratuït

 

En aquesta jornada en línia t'explicarem com participar en l'Open Innovation Challenge en el marc de l'Smart City World Congress Barcelona 2023, l'esdeveniment més gran i influent sobre la innovació urbana i que tindrà lloc a Barcelona del 7 al 9 de novembre.

L’acte constarà de dues parts. La primera en català, on es presentaran les diferents activitats que es faran a l’Smart Cities’ Challenges 2023 i com participar a través de la plataforma de l'Open Innovation Challenge. I la segona part en anglès, on es presentaran els reptes que les corporacions privades i entitats públiques plantegen perquè proveïdors d’innovació, empreses i start-ups, puguin resoldre de manera innovadora.

Els reptes estan relacionats amb les diferents problemàtiques que planteja el futur a les ciutats i als seus habitants, especialment en temes de sostenibilitat. Com a exemples, podem citar la reducció de residus i re-utilització de materials i energia en sectors de construcció, agricultura i pesca, indústria i embalatges, infraestructures i manteniment, noves energies netes, nous sistemes de mobilitat pel ciutadà i per a les administracions, nous sistemes de resiliència davant del canvi climàtic, amb cerca de solucions per a evitar catàstrofes o interrupcions de serveis, i temes d’ètica social.

Les entitats públiques i les grans corporacions que han plantejat els reptes a l’Open Innovation Challenge són: Ajuntament de Barcelona (Catalunya), Agbar (Catalunya), Grupo Construcía (Catalunya), Roca Sanitario (Catalunya), BCN Drone Center (Catalunya), Bursa Metropolitan Municipality (Turquia), Istanbul Metropolitan Municipality (Turquia), Advanced Telecommunications Research Institute International (Japó), Electrical and Mechanical Services Department (Hong Kong), Métropole du Grand París (França), City of Boston (EU), Electric Power Research Institute (EU), Westminster city council (UK), Welsh Government (UK), Agenzia del Demanio Milano (Itàlia).

Vine a aquesta sessió per descobrir els reptes que plantegen i per saber com presentar la teva solució innovadora!.

ACCIÓ t'acompanya en aquestes jornades en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ en forma part i que agrupa més de 600 organismes de suport a l’empresa a 66 països.            

 

                                

Innovació, tecnologia i R+D
Automoció, moto i mobilitat lleugera
/ Construcció sostenible i infraestructures / Economia circular / Educació, formació i serveis editorials / Electrònica i electricitat / Energia i recursos / Indústria 4.0 i tecnologies del futur / Logística, e-commerce i distribució / Salut i serveis sanitaris / Smart Cities / TIC i transformació digital / Turisme, cultura, oci, esports i restauració

Presentar els reptes que es plantegen i engrescar empreses i proveïdors d’innovació a participar amb les seves solucions a l’Open Innovation Challenge.

Una startup o una empresa tecnològica amb solucions innovadores o un proveïdor de tecnologia públic.

Primera part (idioma: català)

12.00 h

Benvinguda

Lurdes Mochales, líder d'equip d'Innovació Oberta Internacional d'ACCIÓ

12.05 h

Smart City Open Innovation Challenge

Lurdes Mochales, líder d’equip d'Innovació Oberta Internacional d'ACCIÓ

Anna Monistrol, consultora sènior d'Innovació Oberta Internacional d'ACCIÓ

Oriol Martínez, consultor sènior de Contractació Pública Internacional d’ACCIÓ

Segona part (idioma: anglès)

12.20 h

Open Innovation Challenges

Paul Barreveld, director de l’oficina d’Amsterdam d’ACCIÓ

Algunes organitzacions que tenen repte (pendent de confirmar)

13.20 h

Torn obert de preguntes

13.30 h

Fi de la sessió

L'esdeveniment combinarà el català i l'anglès.

Organitza

Més informació