$templateDTO.renderHeader
ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 3 d'octubre del 2023

De 10.00 h a 11.30 h

Gratuït

 

Vols conèixer el contingut del nou reglament d'Ecodisseny i els detalls de la responsabilitat ampliada del productor? No et perdis la nostra sessió informativa on t'ho explicarem detalladament!

Enfrontar el canvi climàtic i la descarbonització de l'economia és el principal desafiament actual. L'economia circular pot contribuir fins al 45% als objectius de reducció d'emissions i mitigar la vulnerabilitat de la UE en el subministrament de matèries primeres crítiques i cadenes de producció. A més, ofereix nombroses oportunitats d'innovació empresarial per augmentar la productivitat dels recursos, reduir la dependència de recursos estratègics, millorar el posicionament i accedir a nous mercats i clients.

En aquesta sessió, explorarem els principals canvis normatius inspirats per l'economia circular i anticiparem les pròximes regulacions que estan previstes ser adoptades per la Unió Europea, l'Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya en els pròxims anys.

Descobrirem com aquests canvis afectaran les empreses i com poden aprofitar-los. Abordarem temes com el nou reglament d'Ecodisseny i els règims de responsabilitat ampliada del productor, entre altres.

No t'ho perdis!

ACCIÓ t'acompanya en aquesta jornada en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network (EEN), del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 450 organismes de suport a l’empresa en 50 països.
 
L’acte també forma part de ProACCIO Green, un programa d'impuls a la innovació per combatre el canvi climàtic i avançar cap a la circularitat, impulsat per la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el Fons Climàtic i la Conselleria d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIÓ.
Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Coneix els principals canvis normatius inspirats per l’ economia circular, de quina manera afectaran a les empreses i com se'n pot treure partit.

Una empresa interessada en abordar el canvi climàtic i la descarbonització de l'economia.

10.00 h

Benvinguda

Maite Ardèvol, líder d’equip d’economia circular d'ACCIÓ

10.05 h

Present i futur pròxim de la normativa sobre responsabilitat ampliada del productor i disseny ecològic

Aloia López, advocada de Terraqui

10.45 h

Instruments i recursos a Catalunya: Impacte de la responsabilitat ampliada del productor a Catalunya

Pilar Chiva, directora de l’àrea d’economia circular, Agència de Residus de Catalunya 

10.55 h

Instruments i recursos a Catalunya: L’ecodisseny en el marc del full de ruta de l’economia circular

Ma José Sarrias, cap de servei de Direcció General de Qualitat Ambiental, Generalitat de Catalunya

11.05 h

Instruments i recursos a Catalunya: Catalunya Circular: informació i recursos

Mireia Cañellas, responsable de Desenvolupament Sostenible, Subdirecció General d'Informació i Foment de la Sostenibilitat, Generalitat de Catalunya

11.15 h

Torn obert de preguntes

11.30 h

Fi de la sessió

$templateDTO.renderEnding