ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dimarts, 3 d'octubre del 2023

De 16.00 h a 17.30 h

Gratuït

 

Descobreix l'oportunitat d'inversió en la indústria automobilística de Mèxic en un moment clau per al seu creixement, tot superant les adversitats globals.

Les exportacions cap als Estats Units estan en alça i les noves inversions, com la nova fàbrica de TESLA a Monterrey, ens donen un senyal clar de l'atractiu d'aquest mercat. En el mercat nacional, s'observa una notable millora en els nivells de producció, amb una major disponibilitat de vehicles i temps d'espera més curts. Aquesta tendència positiva és reforçada pel creixement del 14% en la fabricació de cotxes durant el primer semestre del 2023, fet que desperta l'interès dels inversors. S'han anunciat inversions per més de 3.500 milions de dòlars en activitats vinculades a la producció de bateries i cotxes elèctrics, així com en iniciatives d'automatització i energies renovables. 

El nearshoring, que consisteix a ubicar activitats de producció o manufactura en països propers geogràficament, també ofereix l'oportunitat de reduir temps i costos de producció. Mèxic pot esdevenir una ubicació estratègica per a la fabricació mundial de components d'automoció, aprofitant l'Acord Comercial entre els Estats Units, Mèxic i el Canadà (T-MEC) i promocionant el comerç manufacturer regional a Amèrica del Nord.

En aquesta sessió virtual, descobriràs la situació actual del mercat automobilístic de Mèxic, les perspectives futures, la relació amb els Estats Units, l'Acord de Lliure Comerç T-MEC, l'experiència d'una empresa catalana que ha invertit amb èxit a Mèxic i tindràs l'oportunitat de conèixer els requisits per proveir a STELLANTIS Mèxic (la fusió de FCA i PSA). També s'abordaran les activitats programades per al 2024, que inclouen una missió a Mèxic i la participació en un esdeveniment del sector automobilístic.

No et perdis aquesta sessió si vols descobrir l'oportunitat d'inversió en la indústria automobilística de Mèxic amb un mercat en alça!

Internacionalització
Automoció, moto i mobilitat lleugera
/ Energia i recursos / Indústria 4.0 i tecnologies del futur / Logística, e-commerce i distribució / Maquinària i béns d'equip / Matèries primeres i transformació del metall i altres materials / TIC i transformació digital

Aquesta sessió t'oferirà informació actualitzada per poder considerar l'opció d’integrar-te a l'ecosistema de la indústria automobilística a Mèxic i l’oportunitat d’homologar-te com a proveïdor d’STELLANTIS Mèxic.

Una empresa de la cadena de valor de la indústria automobilística amb interès internacional.

16.00 h

Benvinguda i introducció

Gabriela Gándara, directora de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Ciutat de Mèxic

16.10 h

Situació del sector de l'automoció a Mèxic per als propers anys: nearshoring i noves inversions

Francisco González, Presidente Ejecutivo de la Industria Nacional de Autopartes (INA)

16.40 h

Experiència de l'empresa catalana ZANINI Mèxic

Luís Villalba, director general de ZANINI MÉXICO

17.00 h

Requeriments de proveïdora del grup STELLANTIS

Alejandro Sánchez Irigoyen, Manager Purchasing Stellantis México

17.15 h

Presentació de les activitats previstes per al 2024: missió a Mèxic i participació en un esdeveniment del sector automoció

Alex Vidal, responsable Sector Automoció Mèxic, a ACCIÓ

Torn obert de preguntes

Gabriela Gándara, directora de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de Catalunya a Ciutat de Mèxic

Glòria Muñoz, consultora d'assessorament internacional en el sector de la mobilitat sostenible, a ACCIÓ

17.30 h

Fi de la sessió

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.

Organitza

Més informació