ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
 • Comparteix a Linkedin
 • Imprimeix

Agenda

Actes External

divendres, 6 d'octubre del 2023

De 08.30 h a 11.00 h

Gratuït

Els dies 5 i 6 d’octubre, una delegació empresarial i institucional de Baden Württemberg visitarà Catalunya. La missió empresarial, encapçalada pel president del Land Baden-Württemberg, Winfried Kretschmann, compta amb la presència de més d’una vintena d’entitats, centres tecnològics i empreses rellevants a la regió.

Els principals objectius d’aquesta visita són conèixer l’ecosistema català i la cadena de valor al voltant de l’hidrogen verd i la transformació del sector de la mobilitat a Catalunya. Igualment, l’ocasió permet enfortir la cooperació entre les dues regions tant dins del marc dels Quatre Motors per a Europa (4ME), com de manera bilateral al voltant de la taula de l’hidrogen verd.  

Baden-Württemberg, una regió altament industrialitzada situada al sud-oest d’Alemanya, és coneguda per a la seva sòlida xarxa empresarial i una economia orientada a l'exportació que inverteix enormes quantitats en innovació, recerca i desenvolupament.  Gaudeix d’una àmplia gamma d'indústries, com són l'automoció, l'enginyeria mecànica i elèctrica, la tecnologia mèdica, l'energia i el medi ambient, les TIC, la construcció sostenible. Aquesta diversitat fomenta les col·laboracions i associacions intersectorials.

Les tecnologies de l'hidrogen i les piles de combustible tindran un paper clau en la reestructuració dels sistemes energètics i en un canvi de gran abast cap a tecnologies innovadores i de baixes emissions. Des de Baden-Württemberg han desenvolupat un programa sobre el futur de l’hidrogen (ZPH2) per donar suport a les empreses a l’hora de construir una economia sostenible a Baden-Württemberg entorn l’hidrogen verd. Així mateix, des de principis del 2022, donen suport a 20 projectes per mantenir el lideratge global en tecnologies innovadores. Per assolir aquest objectiu al 2024 aquest Land destinarà 26,4 milions d'euros.

Divendres 6 d’octubre tindrà lloc una trobada networking entre els membres de la delegació alemanya i les empreses i entitats catalanes.

Participa en la trobada:

 • Omple el formulari d'inscripció d'aquesta pàgina indicant les teves àrees d’expertesa o àmbits sobre els quals estàs treballant.
 • Indica les empreses/entitats alemanyes del teu interès (consulteu el llistat adjunt amb informació addicional).
Internacionalització
Automoció, moto i mobilitat lleugera
/ Tots els sectors

Conèixer l’ecosistema català i la cadena de valor al voltant de l’hidrogen verd i la transformació del sector de la mobilitat a Catalunya.

Una empresa, un clúster, un centre tecnològic o una entitat que aporta solucions en aquests àmbits o respon als següents perfils:

 • Empreses que treballen en sistemes alternatius d'emmagatzematge i conversió d'energia electroquímica, bateries de liti i bateries post-liti.
 • Socis que estiguin interessats a permetre una economia d'hidrogen sostenible mitjançant l'ús de materials innovadors sense fluor, p. com a proveïdor de materials o com a fabricant de piles de combustible o electròlisis.
 • Projecte d'energies renovables: Metanol.
 • Empreses tecnològiques en l'àmbit de l'hidrogen verd: materials, disseny, processos i equipaments.
 • Productors d'hidrogen verd i promotors/operadors de projectes de plantes d'energies renovables - Col·laboració en àmbits de transformació energètica.
 • Solucions de mobilitat sostenibles, compatibles amb el clima - zero emissions - Solucions de mobilitat del futur (electrificació, digitalització, hidrogen).
 • Desenvolupador de projectes, contractista general, planificador general, fabricant d'electròlisis, fabricant de pila.
 • Socis / jugadors clau, que estan actius en la industrialització de tecnologies clau H2 com electrolitzadors, piles de combustible, compressors.
 • Socis comercials que necessiten suport en el desenvolupament de piles de combustible o electròlisi. Soci en la formació de persones/estudiants en el camp de l'electròlisi/hidrogen.
 • Temes al voltant de l'hidrogen (fonaments, seguretat, manipulació, generació), calor (calor industrial, cicle orgànic de Rankine, metall líquid, sal fosa) i resiliència (suport a la presa de decisions, gestió de desastres).

08.30 h

Recepció dels participants a l’acte

08.45 h

Benvinguda i presentació dels assistentsa l’acte per part del director executiu d’ACCIÓ, Sr. Joan Romero, i el president de Baden-Württemberg International, Dr. Christian Herzog

09.15 h

Presentacions

 • Vall de l’Hidrogen - Gerent Tècnic de la Vall, Sr. Isaac Justícia
 • Xarxa H2CAT (Xarxa catalana d'innovació i escalabilitat del coneixement en tecnologies diferencials en l’àmbit de l'hidrogen renovable) – directora de la Xarxa H2Cat, Sra. Miriam Díaz de los Bernardos, PhD
 • Applus/ Idiada – Fuel Cell Manager, Sra. Margarida Lozano
10.00 h

Inici espai de networking

11.00 h

Fi de l’acte

Organitza

Més informació


Pg. de Gràcia, 107
Sala Cotxeres
08008 Barcelona