ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa

Actes External

dijous, 16 de novembre del 2023

De 16.00 h a 17.00 h

Gratuït

En aquesta sessió virtual t'informaràs sobre la segona convocatòria del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) de digitalització del cicle de l’aigua.

Aquest PERTE impulsa l’ús de noves tecnologies de la informació en el cicle integral de l’aigua, tant pel cicle urbà com pel reg i els usos industrials. Els ajuts de la segona convocatòria del PERTE estan dissenyats per promoure projectes que contribueixin a assolir els següents objectius:

  • Millora del coneixement dels usos de l'aigua en el regadiu i de la transparència en la gestió administrativa de l’aigua.
  • Millora en la gestió de l'aigua a les explotacions de regadiu, amb l'objectiu de minimitzar-ne el consum i millorar la gestió de pèrdues i retorns de regadiu.
  • Millora en l'ús de fertilitzants i plaguicides, impulsant una producció agrària integrada i sostenible.
  • Millora de l'eficiència energètica en les explotacions de regadiu i, en general, en la productivitat.

Els beneficiaris d’aquests ajuts inclouen operadors o titulars de serveis d’abastament, sanejament o depuració d'aigües residuals urbanes.

Per explicar-nos tots els detalls, comptarem amb el senyor Francisco Javier Sánchez Martínez, subdirector general de Protecció de les Aigües i Gestió de Regs del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. Ell ens guiarà a través d'aquesta convocatòria de fons Next Generation. 

No et perdis aquesta oportunitat de conèixer els detalls d'aquests ajuts i com pots beneficiar-te'n!

 

Si t'interessen els fons NGEU, tens al teu abast l’Oficina Next Generation EU que et permetrà identificar les noves convocatòries d’aquests fons europeus i rebre orientació i assessorament per millorar la teva estratègia d’accés a les subvencions Next Generation EU.

Estratègia empresarial
Energia i recursos

Conèixer la segona convocatòria del PERTE de digitalització del cicle de l’aigua que ofereix ajuts a de digitalització de comunitats d’usuaris d’aigua per a regadiu.

Una empresa que treballa en el sector de la gestió urbana de l'aigua.

16.00 h

Benvinguda

Joan Romero, director executiu d’ACCIÓ

16.10 h

El sector de la gestió urbana de l'aigua a Catalunya

Samuel Reyes, director de l'Agència Catalana de l'Aigua

16.20 h

Presentació segona convocatòria PERTE

Francisco Javier Sánchez, subdirector general de Protección de las Aguas y Gestión de Riegos. Dirección General del Agua / Secretaría de Estado de Medio Ambiente. Ministerio para la Transición Ecológica y Reto Demográfico

16.50 h

Presentació del Catalan Water Partnership (CWP)

Jordi Cros, president del CWP

17.00 h

Presentació de l’Oficina Next Generation EU

Xavier Elizondo, mànager de l'Oficina Next Generation d’ACCIÓ

17.10 h

Torn obert de preguntes i cloenda

Modera Xavier Elizondo

17.30 h

Fi de la sessió

La sessió combinarà la llengua catalana i castellana.