Actes External
Noves oportunitats de negoci en proteïna alternativa
Jornades i conferències
dimecres, 22 de novembre del 2023
De 09.30 h a 13.00 h
- Vídeo de la sessió Noves oportunitats de negoci en proteïna alternativa.
- Presentació de la sessió "Noves oportunitats de negoci en proteïna alternativa" (Document .PDF)
Vols conèixer com desenvolupar noves oportunitats de negoci en proteïna alternativa?
El sector alimentari es troba immers en un procés de transformació constant. L’increment demogràfic continu, la preocupació per la nutrició i la salut, la sostenibilitat o el benestar animal, són palanques de canvi que sembla evident que han arribat per quedar-s'hi.
En aquest context, s’estima que fins al 2040 es pot generar un nou mercat d’1 trilió de dòlars en proteïna alternativa. El mercat se segmentarà en tres grans àmbits: la proteïna d’origen animal, la proteïna d’origen vegetal i la carn cultivada. La cursa per capturar valor en aquest nou mercat ja ha començat i a Catalunya comptem amb actius diferencials per jugar-hi un rol important. Alguns actius provenen d’empreses preexistents al sector alimentari, d’altres, de nous jugadors.
Alguns països estan realitzant apostes fortes per desenvolupar el sector de la proteïna alternativa, tant a nivell regulatori, com d’inversió en infraestructures o suport a empreses.
En parlarem en aquesta jornada a través de debats sectorials i de compartir trajectòries empresarials, tant de Catalunya, com internacionals. Alhora, generarem un espai de debat i networking entre les empreses que hi assisteixin.
No t'ho perdis!
Compartir experiències de companyies pioneres en l'àmbit de la proteïna alternativa.
Una empresa del sector de l'alimentació
- 09.30 h
-
Benvinguda i Presentació sobre l’ecosistema de proteïna alternativa a Catalunya
Joan Martí, director Unitat d’Estratègia Empresarial d'ACCIÓ
- 10.00 h
-
Alternative Proteins in Europe and the World
Alex Holst, The Good Food Institute
- 10.20 h
-
Pitching: empreses catalanes en proteïna alternativa
1. Zyrcular Foods, Laia Vergés, directora R+D
2. Nova Meat, Giuseppe Scionti, CEO
3. Grup Teresa Carles Flax&Kale, Jordi Barri, CEO
4. Iberinsect, Jordi Calbet, CEO
5. Blauver Foods, Joan Solé, CEO
6. Cultimate Foods, Jordi Morales-Dalmau, CTO
- 11.00 h
-
Pausa cafè
- 11.30 h
-
How government support can catalyse cultivated meat
Robert Jones, Cellular Agriculture Europe / Mosa Meat
- 12.00 h
-
Networking
- 13.00 h
-
Fi de l'acte
L'idioma de la jornada combinarà el català i l'anglès.
Organitza
Més informació
Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona