null

Actes External

dilluns, 8 d'abril del 2024

De 10.00 h a 11.15 h

Gratuït

Les conseqüències del canvi climàtic estan canviant els hàbits de consum i accelerant la creació de normatives nacionals i internacionals ambientals que afecten les empreses.

La mesura i comunicació de la sostenibilitat permet a les empreses donar resposta als requeriments dels seus clients i d’altres agents de la seva cadena de valor cada cop més exigents en matèria de sostenibilitat. A més, els permet acomplir amb les diferents normatives que els poden afectar.

El novembre del 2022, el Consell Europeu va aprovar la Directiva relativa a la presentació d'informació no financera sobre sostenibilitat (CSRD- Corporate Sustainability Reporting Directive), que obliga les empreses a publicar informació en relació amb els drets mediambientals, els drets socials, els drets humans i de governança a partir de 2025. El Grup Consultiu Europeu en matèria d'Informació Financera (EFRAG) ha publicat els primers Estàndards d'Informació de Sostenibilitat de la UE.

En aquesta sessió es presentaran aquestes novetats normatives i com afecten les petites i mitjanes empreses. Veurem per què és important comunicar l’impacte en sostenibilitat, els avantatges de fer un bon reporting per evitar el greenwashing i s'explicaran tendències i pràctiques per inspirar a les pimes.

Connecta't a la sessió per conèixer tots els detalls!

A més, si vols aprendre a mesurar la sostenibilitat de la teva empresa, et pots inscriure a la sessió del 5 de març "Com mesurar l'impacte ambiental de la teva empresa".

 

ACCIÓ t'acompanya en aquesta jornada en el marc d’activitats del projecte Enterprise Europe Network, del qual ACCIÓ forma part i que agrupa més de 450 organismes de suport a l’empresa en 50 països.

Innovació, tecnologia i R+D
Economia circular
/ Tots els sectors

Conèixer eines pràctiques per saber mesurar i comunicar adequadament la sostenibilitat de l'empresa i evitar el greenwashing.

Una empresa, clúster, centre tecnològic o entitat interessada en l'economia circular.

10.00 h

Benvinguda

10.05 h

Com mesurar i comunicar l'impacte de la sostenibilitat de l'empresa, normativa aplicable, metodologies i bones pràctiques

Mar Güell, directora de Kreab

10.45 h

Precs i preguntes

11.15 h

Tancament de la sessió

Organitza

Col·labora

Més informació