ACCIÓ - Agència per la Competitivitat de l'Empresa
  • Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

dijous, 19 de desembre del 2019

De 09.30 h a 11.00 h

Gratuït

Per la seva ubicació geogràfica, Colòmbia compta amb un gran potencial per desenvolupar energies renovables, sobretot per a l'energia solar fotovoltaica, l'eòlica i la de biomassa. Els indicadors respectius són: una irradiació solar mitjana de 194 W/m², en termes d'energia 4,5 kWh/m², vents localitzats a la Costa Carib de l'ordre de 9 m/s, i potencials energètics de l’ordre de 450.000 TJ/any en residus de biomassa.

Amb tot, Colòmbia no havia desenvolupat les energies renovables per dos motius principals: en primer lloc, ja compta amb una cistella energètica relativament neta, on el 68.4% de la matriu és d’origen hidroelèctric, i en segon lloc, disposa de recursos fòssils propis com carbó, gas i petroli.

No obstant això, les sequeres provocades pel canvi climàtic (fenòmen del Niño), amb greus implicacions el subministrament energètic a causa de la seva alta dependència en l’energia hidroelèctrica, els avenços tecnològics i les experiències reeixides tant al país com en altres països en matèria d’energies renovables, han provocat que Colòmbia adopti una estratègia i un pla energètic per a la implementació i desenvolupament de les energies renovables.

El gran impuls s’ha traduït en canvis legislatius que donen seguretat jurídica a l’inversor, tant en el preu kW, durada del contracte, i la interconnexió, entre d’altres, però molt especialment per la primera subhasta exitosa, per projectes solars i eòlics, amb una capacitat instal·lada de 2.200MW, a 15 anys, i que suposarà un salt de l’1% actual al 12% de producció d’energia renovable en el mix energètic colombià.

Internacionalització
Energia i recursos
  • Conèixer les particularitats del sector de les energies renovables a Colòmbia i les oportunitats per les empreses catalanes.

Una empresa catalana del sector energia que estigui interessada en el mercat colombià.

09.15 h

Registre d'assistents

09.30 h

Obertura  i presentació del sector energia a Colòmbia i les oportunitats per a les empreses catalanes

Frederic Subirats, director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Bogotà

10.00 h

Colòmbia: país clau en l’estratègia internacional del sector de les energies renovables català

Francesc Ribera, clúster manager del Clúster d’Energia Eficient de Catalunya

10.10 h

L’experiència de Solartys a Exposolar Colòmbia

Juliana Restrepo, directora general de Solartys

10.20 h

L’experiència d’empreses catalanes del sector energia a Colòmbia

10.40 h

Torn obert de preguntes

11.00 h

Cloenda i cafè networking


Passeig de Gràcia, 129
08008 Barcelona