• Comparteix a Linkedin
  • Imprimeix

Agenda

Actes External

Del 17 al 21 de juny del 2018

Inscripcions fins al 23 de març

2.100 € (inclosa quota d'inscripció)

Et convidem a la propera Missió empresarial dels sectors de la cosmètica i la cura personal, que tindrà lloc a Ciutat de Mèxic del 17 al 21 de juny del 2018.

La indústria de la bellesa a Mèxic està en un moment de gran dinamisme econòmic, amb moltes oportunitats de negoci. Aquest sector s’ha consolidat entre els més forts a nivell global, essent el segon mercat més important d’Amèrica Llatina i mantindrà el ritme de creixement de manera positiva durant els propers anys. Tot i així, cal no oblidar que la competència és important, pel que és necessari aportar nous productes innovadors, amb fórmules millorades i nous formats.

La producció nacional del sector ha crescut un 40% en els últims cinc anys i Mèxic ha passat a ocupar el primer lloc en exportacions d’aquests productes de tota Amèrica Llatina. Tot i així, les empreses estrangeres estan tenint resultats positius i cada cop són més les que estan presents al mercat mexicà. L’acord de lliure comerç amb la UE fa que els productes europeus tinguin aranzel 0%. A això s’ha de sumar que, des del 2012, el COFEPRIS (Comisión Federal para la Protección contra Riesgos Sanitarios) va desregular el sector al publicar un llistat on molts dels productes es deixaven de considerar productes mèdics i, per tant, els tràmits pels registres es van simplificar molt.

Els productes cosmètics més venuts són aquells que es destinen a la cura de la pell, del cabell i les fragàncies. Així mateix, els productes per la protecció solar, depilatoris i específics pels homes és on es preveu un creixement més gran en els propers anys. Cal destacar l'augment constant en la demanda de productes cosmètics orgànics i el creixent interès per fórmules que aportin benestar, com ara les solucions amb propietats antioxidants, els productes que ajuden a controlar el pes, les càpsules antiestrès o les begudes energètiques.

Les empreses participants podran gaudir d’un ajut de 1.057,77 € (import bossa viatge) en concepte de bossa de viatge (segons normativa). El nombre de bosses de viatge és limitat i es concedirà per ordre d’inscripció.

Internacionalització
Salut i equipaments mèdics

Conèixer millor el mercat de la cosmètica i la cura personal a Mèxic, contactar amb potencials clients, distribuïdors, proveïdors, socis tecnològics, etc. i detectar les oportunitats de negoci.

Una empresa de cosmètica amb productes innovadors, una empresa que desenvolupi productes o suplements pel benestar personal o una empresa fabricant de matèries primeres per a aquests tipus de productes.

Diumenge, 17 de juny

Vol Barcelona - Ciutat de Mèxic

Del 18 al 21 de juny

Reunions i visites agrupades i individuals

Dijous, 21 de juny

Vol Ciutat de Mèxic - Barcelona (arribada divendres 22)

Agenda comuna amb actors claus del sector de la cosmètica a Mèxic:*

  • Reunió amb alguna associació sectorial per explicar el sistema del sector de la Cosmètica a Mèxic.
  • Reunió amb autoritats mexicanes/experts en temes legals per conèixer el funcionament del marc legal i de registre de producte.
  • Retail Tour a Ciutat de Mèxic.

*Nota: L’agenda comuna és provisional i s’acabarà definint en funció de la tipologia d’empreses participants.

Agenda individualitzada per cada empresa participant:*

D’acord als objectius i l’interès de cada empresa, s’organitzaran reunions individuals amb potencials socis: distribuïdors, clients, etc.

*Nota: L’empresa podrà detallar el perfil de contacte adient en la fitxa d’inscripció.

**Nota: Les reunions seran principalment a Ciutat de Mèxic, però es possible que les empreses participants hagin de viatjar a altres ciutats mexicanes.

L’import de la bossa de viatge es descomptarà directament de la factura de l’agència de viatges seleccionada per ACCIÓ.

La concessió d’aquest ajut està subjecte a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya.